top of page

DRAADOGENBAND - ALGEMEEN

OB draadogenbanden zijn leverbaar in breedtes van 50 tot 7000 mm en praktisch iedere gewenste lengte en kennen 3 zijkant afwerkingen.

Draadogenband met kopkanten  Type: OB–KK van ESFO Metal Belts

Draadogenband met kopkanten

Type: OB–KK

Draadogenband met kettingkanten  Type: OB-HK van ESFO Metal Belts

Draadogenband met kettingkanten

Type: OB-HK

Draadogenband met rolkanten  Type: OB-RK van ESFO Metal Belts

Draadogenband met rolkanten

Type: OB-RK

De OB-KK  is de uitvoering met kopkanten. De zijkanten van de band worden in het algemeen gevormd door 2 of meer rijen plaatjes. De ogen en plaatjes worden gemonteerd op de dwarsstaaf die aan beide kanten is voorzien van een aan gelaste ring  of  gestuikte kop.

De OB-HK is de uitvoering met kettingkanten. De zijkanten van de band worden gevormd door een holleboutketting. De draadogen en de kettingen worden gemonteerd op de dwarsstaaf.  De kettingen wordt op zijn plaats gehouden door de ringen aan de buitenkant van de band.  Zijn de uiteinden van de dwarsstaaf verjongd, dan wordt de ketting aan de binnenkant geborgd door deze verjonging.

De OB-RK is de uitvoering met rollenkanten. De zijkanten van de band worden gevormd door 2 rijen plaatjes met daar tussen een rol. De ogen, de plaatjes en de rollen worden gemonteerd op de dwars staaf die aan beide kanten is voorzien van een aan gelaste ring.

OB draadogen banden kunnen worden ingezet bij transportsnelheden van minder dan 1 mtr/min tot 30 mtr/min. E.e.a. is afhankelijk van de processituatie en beoogde standtijd. De sterkte van de band en ook in zekere mate de weerstand tegen slijtage wordt bepaald door het materiaal, de hoeveelheid plaatjes en indien aanwezig de ketting aan de zijkant. In de band worden om de ca: 150 – 500 mm volle plaatjes gemonteerd. Onder de plaatjes rijen wordt normaliter de bandondersteuning geplaatst.  De banden kunnen ook voorzien worden met plaatjes met extra slijtlaag aan de onderzijde.

OB banden worden ingezet in productieprocessen met temperaturen van -196ºC tot +600ºC.

OB banden zijn opgebouwd uit dunne ronde staafjes met aan beide zijden een oog waarmee ze via een pen scharnierend aan elkaar bevestigd zijn. Op deze manier ontstaat een dunne enkellaags band met de volgende voordelen:

- Er kan zich geen product afzetten in moeilijk toegankelijke ‘holle ruimtes’ in de  band.

- Het gewicht van de mat kan relatief laag blijven.

- Procesvloeistoffen en gassen kunnen makkelijk door de band.

- De band is gemakkelijk te reinigen.

- De band wordt positief aangedreven d.m.v.  getande wielen of walsen, hierdoor treedt geen slip op en kunnen relatief  kleine aandrijfwielen gebruikt worden. E.e.a. draagt bij tot perfecte  bandloop zonder stuurproblemen.

- De band is gemakkelijk te repareren.

ESFO Metal Belts - metaalbanden

OB procesbanden  worden o.a. gebruikt in:

– Vriesinstallaties

– Gieterij-installaties

– Quenchtanks

– Ontwateringsinstallaties

– Pasteurisatoren

– Drooginstallaties

– Staalstraalinstallaties

– Zeefinstallaties

– Sterlisatoren

– Wasmachines

– Verpakkingsmachines

– Glaceerbakken

– Bakovens

– Koelinstallaties

– Blancheurs

– Buffertafels

– Assemblage-installaties

– Krimptunnels

OB Draadogenband ESFO Metal Belts
OB Draadogenband - ESFO metal Belts
bottom of page