top of page

DRAADOGENBAND - AANDRIJVING

Kunststof aandrijf/ keerwielen van ESFO Metal Belts

Kunststof aandrijf/ keerwielen

RVS aandrijf/ keerwielen van ESFO Metal Belts

RVS aandrijf/ keerwielen

Kettingwielen voor hollebout ketting en rollenkant van ESFO Metal Belts

Kettingwielen voor hollebout ketting en rollenkant

Gietijzeren aandrijf/ keerwielen van ESFO Metal Belts

Gietijzeren aandrijf/ keerwielen

Aandrijfwielen

 

De OB band wordt normaliter aangedreven door getande aandrijfwielen of door een getande aandrijfwals. Indien de band correct wordt gemonteerd, en in de loop der jaren goed onderhouden, zullen de loop eigenschappen niet veranderen. Het transportframe, de bandondersteuning en de correcte montage van de aandrijf en keerassen houden de band in rechte lijn.

De afmetingen van de aandrijfwielen zijn afhankelijk van het gewenste tandental, steek van de band en as/naaf specificaties. De aandrijfwielen voor de OB kennen 3 uitvoeringen.

Het zijwiel met uitsparing in de vertanding voor de buitenste plaatjes van de band, het middenwiel met een uitsparing in het midden van de vertanding voor alle binnenliggende plaatjes, en een volwiel met vertanding over gehele breedte van het wiel voor gebruik naast de plaatjes. De holleboutkettingen van de OB-HK en de rollenkanten van de OB-RK worden aan de zijkanten aangedreven door een kettingwiel. Deze kettingwielen worden op maat gemaakt. E.e.a afhankelijk van steek, roldiameters, rolbreedtes en tandental.

Toepasbare materialen voor aandrijfwiel uit vol materiaal: RVS AISI 304, Nylon, Staal, RVS AISI 316, diverse kunststof materialen.

De aandrijf- en keerwielen worden op maat gemaakt. E.e.a afhankelijk van steek, roldiameters, rolbreedtes en tandental. Steekcirkeldiameters volgens bovenstaande lijst. De wielen zijn op maat te voorzien van boring, spiebaan(DIN 6885-A) en draadgat voor stelschroef.

 

Neemt u voor afwijkende maten (tandentallen, wielbreedtes), uitvoeringen en materialen contact op met onze specialisten zodat wij u kunnen adviseren en een passend ontwerp kunnen maken.

OB Aandrijfwiel van ESFO Metal Belts

OB aandrijfwiel

Kooiwals van ESFO Metal Belts

Kooiwals

Schijvenwals van ESFO Metal Belts

Schijvenwals

Buiswals van ESFO Metal Belts

Buiswals

Kunststof wals van ESFO Metal Belts

Kunststof wals

Aandrijfwalsen

 

Voor de aandrijving van een draadogenband kunnen meerdere soorten walsen gebruikt worden zoals daar zijn de gelaste kooiwals (meest gebruikt), de schijvenwals (of doordrukwals), de buiswals (Buis met gefreesde of ingeschroefde vertanding) en de as met wals geheel voorzien van kunststof vertanding. De doorlopende vertanding drijft de band over de gehele breedte aan.

Gebruik van een aandrijfwals is, i.v.m. de sterkte van de constructie, aan te bevelen bij grote bandbreedtes en of zware bandbelastingen. Ook kan het productieproces vragen om een (bepaald type) wals in plaats van as met aandrijfwielen.

De open constructie van met name de kooiwals wals maakt deze ook uitermate geschikt voor gebruik in vriezers (geen opbouwende ijsvorming), en komt men daar tegen waar aan reiniging veel waarde wordt gehecht.

De afdrukwals is opgebouwd uit een grote hoeveelheid schijven waarvan de tanden door de band kunnensteken. Deze wals wordt vaak  ingezet bij invriestunnels of anderzins plakkende producten. Bij de doordrukwals  drukken de schijven aan het einde van de band het vastzittende product van de band af.

Bij draadogenbanden met een rollenkant of kettingkant wordt de wals aan beide zijden voorzien van een kettingwiel met eenzelfde tandental.

De aandrijfwals wordt op maat gemaakt en is afhankelijk van de belasting, het gewenste tandental, steek van de band, bandbreedte, en de astap specificaties.

Toepasbare walsmaterialen: Staal, RVS AISI 304, RVS AISI 316, kunststof, anders.

Hieronder de tabel met steekcirkel diameters van de verschillende steken in combinatie met tandental.

draadogenband aandrijfwalsen tandental van ESFO Metal Belts
bottom of page