top of page

HONINGRAATBAND - ALGEMEEN

De HO honingraatband is opgebouwd uit dwarsstaven en een vlakke metalen strip. Aan de zijkanten van de band hebben de dwarsstaven een gelaste ring (gelaste randen). In een aantal maatvoeringen  is het mogelijk om de dwarsstaven van de band te voorzien van een geklonken rand. Er zijn een aantal standaard band uitvoeringen met verschillende steek en maatvoeringen (zie tabel). De band kan ook worden voorzien van zijplaten en meenemers. De bandbreedte wordt bepaald door de band specificatie, het aantal (oneven) vakken en de spoed. De bandbreedtes kunnen worden uitgevoerd in ca. 50 mm tot 3500 mm.

HO-KK Honingraatband met gelaste kanten - Esfo Metal Belts

HO-KK honigraatband met gelaste kanten

HO-ZK honingraatband met geklonken kanten

HO-ZK honingraatband met geklonken kanten

De HO honingraatband wordt positief aangedreven door tandwielen, en kan gebruikt worden bij snelheden van minder dan 1 mtr/min. tot ca. 25 mtr/min, die worden beschouwd als normale snelheden. Snelheden boven de 25 mtr/min. worden gezien als hoge snelheden en kan invloed hebben op de levensduur van de band. De bouw van het transportsysteem en het proces zijn ook belangrijke factoren.

HO honingraatbanden worden gebruikt in productieprocessen met temperaturen van -30 ºC tot +400 ºC.

De HO honingraatband heeft minimaal onderhoud en heeft een levensduur van vele jaren, mits goed gebruikt. De band wordt standaard gemaakt van staal, gegalvaniseerd staal, en diverse roestvrijstaal soorten.

HO honingraatbanden worden o.a. gebruikt in:

- Koelinstallaties

- Broodbakinstallaties

- Wasinstallaties

- Sorteerinstallaties

- Producthandling systemen

- Drooginstallaties.

bottom of page