top of page

HONINGRAATBAND - AANDRIJVING

8-ho - Positief aangedreven honingraat aandrijving van ESFO Metal Belts

Een HO honigraatband in een recht transportband systeem wordt positief aangedreven. Getande tandwielen voorkomen dat de band kan slippen. De tandwielen kunnen worden uitgevoerd in staal, roestvrij staal en plastic. Het aantal tanden (diameter) is vrij te kiezen.

Het is aan te raden om de tandwielen om de 150 mm te monteren op de aandrijf- en keeras.

Het is niet nodig om de band op een zekere spanning te monteren. Bij normaal gebruik is een verstelbare keeras genoeg om een eventuele verlenging van de band op te vangen. In geval van grotere lengtes wordt een tussen as aangeraden om de verlenging (door temperatuur verschil en gewicht van de producten) op te vangen.

De aandrijving moet worden geplaatst op een zodanige wijze dat het belaste deel van de band, meestal het bovenste gedeelte, wordt getrokken. Een aandrijving die de band “duwt” moet worden vermeden. Ondersteuning van het bovenste deel wordt meestal uitgevoerd door profielen bevestigd in  lengterichting of in visgraat vorm onder  de band.

Afhankelijk van het productieproces, worden synthetische materialen zoals PA, POM, HMPE geadviseerd om de band te ondersteunen. De ondersteuningsprofielen worden geplaatst op een afstand van ongeveer 150 tot 300 mm, afhankelijk van de belasting van de band, het gewicht van de band en het productieproces. De terugkeer van de band kan worden ondersteund door rollen in plaats van strips.

9-ho honingraatband technische informatie van ESFO Metal Belts
bottom of page